سفارش تبلیغ
صبا ویژن

یکی از کارهایی که مدیران برعهده کارشناسان می‌گذارند تهیه پاورپوینت برای ارائه در جلسات است. این پاورپوینت‌ها بسیار مهم هستند زیرا مدیران دوست دارند ارائه‌هایی تاثیر گذار و اقناعی داشته باشند.

کارشناس تهیه کننده پاورپوینت می‌تواند هر کسی باشد و بنا بر هر سلیقه‌ای آن را تهیه کند. اما کارشناس ارتباطات یا روابط‌عمومی‌ تنها بر اساس سلیقه کار نمی‌کند. او می‌داند که چطور از ابزارهایش برای تاثیرگذاری بیشتر استفاده کند. ابزارها همان امکاناتی هستند که نرم افزار برای طراحی در اختیار ما قرار داده است. مانند: فونت، نمایش صفحه، شکل حرکت صفحه و اجزایش و...

 برای دانستن این که چگونه ابزارها را به ‌کار بگیریم باید برای انتخاب هر یک از عناصر که استدلال محکمی‌ داشته باشیم. استدلال: «این عنصر را انتخاب کردم، چون قشنگ‌تر است» قبول نیست. با این روش بعد از مدتی برای مقصود مشخص بهترین عنصر هر ابزار را بدست می‌آوریم و برایش یک استدلال محکم هم خواهیم داشت. مثلا شما خواهید دانست که از چه فونت، شماره و رنگ‌هایی برای حروف و زمینه استفاده کنید که حتی در شرایط نمایش با ویدئوپروجکشن و تاریک نبودن کامل اتاق نوشته‌ها دیده شوند.

این فرآیند در صفحه‌بندی نشریات هم اتفاق می‌افتد. کم­کم شما پاورپوینتی طراحی می‌کنید که مخاطب از آن لذت می‌برد گر چه نمی‌داند چرا. در این مطلب و مطالب بعدی با چند استدلال درباره ویژگی های متن، حرکت و صدا در پاورپوینت آشنا می‌شویم. البته این استدلال‌ها می‌تواند بنا به هدف و نوع استفاده پاورپوینت متفاوت باشد. ارائه باقی آنها را به تجربیات شما می‌سپاریم. همچنین فراموش نکنید سلیقه هم جزئی از کار ما است. پس اگر نکته ای در کار به مزاق مدیر سفارش دهنده خوش نیامد استدلال را بکار ببندید و اگر نکته صرفا مربوط به زیبایی بود با انجام درخواست سفارش دهنده رضایتش را بدست آورید.

چند استدلال درباره متن پاورپوینت:

حتما می‌دانید که متن پاورپوینت باید گویا و خلاصه باشد و در هر صفحه از دو تا سه و نهایتا شش سطر تجاوز نکند. استدلال ما در این مورد آن است که:

  • 1. اگر متن پاورپوینت باید گویا و واضح باشد، پس فاصله سطرها و شماره فونت حروف باید به گونه‌ای باشد که در حالت نمایش برروی پرده ویدئو پروجکشن و یا تلویزیون از همه نقاط اتاق جلسه قابل خواندن باشد. به همین دلیل نمی‌توان از فونت‌های کوچکتر از 20 برای متن و 36 برای تیتر استفاده کرد. بهتر است به جای بولد کردن، از شماره‌های بیشتر برای بزرگتر شدن متن استفاده کنیم زیرا که بولد شدن در بیشتر مواقع از وضوح حروف می‌کاهد. فاصله سطرها نیز باید 1.25 یا بیشتر باشد. اما فاصله میان خطوط نباید به قدری باشد که ارتباط مطالب قطع شود. به مثالهای زیر توجه کنید:

الف) متن خوانا و گویا: با شماره فونت 40 برای تیتر و 28 برای متن و فاصله سطر 1.5

پاورپوینت

ب) متن ناخوانا: با شماره فونت 30 برای تیتر و 22 برای متن و فاصله سطر کمتر از 1.0

پاورپوینت

ج) متن گسسته: با فاصله سطر 3.0

پاورپوینت

  • 2. نکت? دیگری که در این مثال‌ها مشاهده می‌کنید انتخاب متن مناسب است. همان‌طور که می‌بینیم آوردن توضیحات در پاورپوینت و در حالی‌که سخنران درباره آن صحبت می‌کند حشو است. ما از مخاطب انتظار داریم که با توجه به عناوین بحث در پاورپوینت جریان بحث را گم نکند و ذهنش با سازمان بحث آشنا شود و نه آن‌که به خواندن توضیحات مشغول شود. چه بسا خواندن این توضیحات پرسش‌هایی ایجاد کند که بیرون از بحث سخنران بوده و طرح آنها رشته کلام را از دست وی خارج کند. بطورکلی وظیفه پاورپوینت این است که در یک نگاه خوانده شود و مخاطب را به سخنرانی علاقه مند کند.
  • 3. بدیهی است که برای خوانا بودن هر متنی شرط اصلی خط خوانا است. در متن‌های الکترونیکی امروز هم فونت تعیین کننده خوش خطی است. بنابراین انتخاب بهترین فونت تعیین کننده دیده شدن و خوانده شدن بهتر از سوی مخاطب است.

برای این منظور باید به هدف متن، ویژگی های مخاطب و موضوع بحث توجه کنیم و سپس واضح ترین فونت را انتخاب کنیم. مثال‌های زیر را ببینید و توجه داشته باشید که شماره فونت در هر سه ثابت است:

الف) متن غیر رسمی: فونت B Helal برای تیتر و B Homa برای زیر تیتر

پاورپوینت

ب) متن رسمی:  فونت B Titr برای تیتر و B Mitra برای زیر تیتر

پاورپوینت

ج) متن ناخوانا: فونت B Arshia برای تیتر و B Elham برای زیر تیتر

پاورپوینت

  • 4. رنگ هم از نکات تعیین کننده در دیده شدن و خوانده شدن متن است. انتخاب رنگ تا اندازه زیادی سلیقه‌ای است اما پیش از سلیقه باید توجه داشته باشیم که ترکیب رنگ‌های صفحه ما با مخاطب و موضوع بحث تناسب داشته و در بدترین شرایط نیز به دیده شدن متن کمک کند. دو شیوه اصلی یکی انتخاب زمینه روشن و متن تیره و دیگری زمینه تیره و متن روشن است. در شیوه اول حروف برجسته می‌شوند و در دومی‌عمق پیدا می‌کند. هردو این شیوه‌ها مناسب هستند به شرط آن‌که میزان کنتراست میان زمینه و نوشته رعایت شود و متن با رنگ مناسب کاملا از زمینه متمایز گردد.

برای آن‌که بدانیم چه رنگ‌هایی در کنار هم چشم نوازتر هستند باید کمی‌رنگ شناسی بدانیم و رنگ‌های مکمل، متضاد و درصد ترکیب آنها را بیاموزیم. طرح این مباحث از حوصله این مطلب بیرون است؛ اما آنچه بیش از همه می‌تواند به ما کمک کند ترکیب رنگ‌ها در طبیعت است. طبیعت به ما می‌گوید که ترکیب رنگ قرمز و سیاه و یا زرد و سیاه برای اعلام خطر است و در نتیجه اگرچه در ابتدا جذاب است اما در بلند مدت مخاطب را خسته می‌کند. پس شاید بتوان از آنها برای صفحه شروع استفاده کرد اما برای متن اصلی مناسب به نظر نمی‌رسند. در مقابل ترکیب آفتاب و آبی آسمان را بیاد بیاوریم که تاچه اندازه به لذت بردن ما از مناظر منجر می‌شود.

در این باره به مثالهای ملموس تری نیاز داریم:

الف) صفحه شروع با زمینه تیره:

پاورپوینت

ب) صفحه متن با زمینه روشن:

پاورپوینت

تا اینجا با چند اصل اساسی از ویژگی های متن پاورپوینت آشنا شدیم. در ادامه استدلالهایی را درباره حرکت و صدا در پاورپوینت خواهیم داشت.

برگرفته از:سایت مرکز آموزش موسسه همشهری






تاریخ : چهارشنبه 90/12/10 | 8:32 صبح | نویسنده : مهندس سجاد شفیعی | نظرات ()

یکی از مطالب مهمی که پیرامون نقش، جایگاه و وظایف روابط عمومی مطرح می باشد، این است که روابط عمومی در مرکز یک چند ضلعی ارتباطی وجود دارد که مدیران، کارکنان، مردم، سایر سازمان ها، مشتریان، رسانه ها و ... هر کدام یک ضلع این چند ضلعی را تشکیل می دهند و روابط عمومی باید ضمن ارتباط متقابل با آنان و روشنگری پیرامون عملکرد سازمان متبوع ، کاستی های سازمان و عملکردهای آن را شناسایی کند.
با شناخت کاستی ها وظیفه روابط عمومی پایان نمی یابد بلکه باید مکانیزمی  را طراحی و اجرا کند که بتواند از طریق مجاری ایجاد شده برای ارتباط همه مخاطبان، حرف ها، گلایه ها، انتقادها و پیشنهادهای آنان را به خوبی شنیده ، دریافت و ثبت کرده و با ترجمه آن ها به زبان قابل فهم برای مدیران و مسئولان سازمان ، تا حصول نتیجه پیگیری نماید و از سوی دیگر پاسخ های منطقی سازمان را به زبان قابل فهم برای مردم و مخاطبان ترجمه کرده و در مجموع ، اجزای سازمان متبوع را در برابر پرسش ها و ابهام های مطرح، پاسخگو سازد.

یک روابط عمومی شایسته ، همواره گلایه ها، شکایت ها و پیشنهادهای  مردم و سایر مخاطبان را به عنوان یک فرصت بهبود برای سازمان تلقی می کند و به دنبال شناخت نقاط قوت و ضعف سازمان ، بدون گریز از واقعیت ها و پنهان کاری ضعف هاست و به صورت واقع گرایانه تلاش می کند تا با رفع کاستی ها ، بین سازمان و مخاطبانش تفاهم حاصل نماید.

چالش ارتباطی روابط عمومیبی تردید هر چه آگاهی ، دانش ، بینش ، مهارت ها ، سعه صدر و توانمندی روابط عمومی در این جریان ارتباطی بیشتر باشد ، بهتر و زودتر می تواند سیاستگذاری ارتباطی سازمان را در دست گرفته  و بین سازمان و مخاطبانش تفاهم برقرار نماید و هر چه از این توانمندی ها بی بهره باشد به شکل های مختلف در این جریان ارتباطی اختلال ایجاد می شود و خسارت های گوناگونی را به مردم، سازمان و جامعه وارد می سازد.
یکی از چالش هایی که به طور معمول برخی از روابط عمومی های کشور ما با آن روبرو هستند از یک سو نحوه برخورد روابط عمومی ها با مسایل و مشکلات مردم و از سوی دیگر نحوه  ارتباطشان با مدیران ارشد سازمان است. چالشی که بسته به میزان دانش، بینش، مهارت و در مجموع توانمندی روابط عمومی ها نتایج متفاوتی عاید و تجربه شده است.

هنگامی که یک سازمان رسالت واقعی خود را خدمتگزاری به مردم و مردم مداری بداند و ارتباط متقابل روابط عمومی با مدیر ارشد و سایر مدیران سازمان ، مبتنی بر اعتماد متقابل و صداقت و درستی استوار باشد، به دنبال طرح گلایه ها، شکایت ها، انتقادها و پیشنهادهای مردم، کارشناسان، مشتریان  و  مخاطبان، روابط عمومی با ابتکار عمل از این فرصت برای ارتقای آگاهی های خود و مدیران سازمان بهره می برد و در راستای وظایف حساس خود ، با جاری ساختن اطلاعات به دست آمده از سوی مجاری متعدد ارتباطی که همواره به سوی همه مخاطبان باز است، در سازمان جریان اصلاحی را ایجاد و هدایت می کند تا با اصلاح نقایص و کاستی ها،  سازمان متبوع را به سمت رسالت ها و اهداف اصلی اش بازگرداند.
در این میان چگونگی دریافت داده ها، تحلیل آن ها و  انتقال اطلاعات از مردم و مخاطبان به مدیران ارشد و سایر مدیران و نوع این ارتباطات اهمیتی مضاعف می یابد.

 توجیه گری یا تفاهم ؟چنانچه مدیر روابط عمومی علاوه بر سایر توانمندی ها که پیش از این گفته شد، از اعتماد به نفس و شهامت نیز برخوردار باشد، جریان ارتباطی بین وی و مدیر ارشد سازمان می تواند کارآمد و اثر بخش باشد و قادر است در برابر اشتباهات احتمالی مدیر یا بخش های مختلف سازمان، به موقع واکنش مناسب داشته باشد و با روشنگری و ارائه مشاوره های کارشناسی، مدیران ذیربط را برای رفع کاستی ها متقاعد نماید،  در غیر این صورت ناچار است به اطاعت بی چون و چرا از اوامر سازمانی و مدیر مافوق و سایر مدیران بپردازد و نسبت به افکار عمومی و مردم به صورت انفعالی برخورد نماید و تنها در جاهایی که مدیران مایل باشند به پاسخگویی و اطلاع رسانی بپردازد.
در چنین وضعی روابط عمومی به آلت دستی برای مدیران و صرفا بلندگویی برای توجیه گری ها و بوق های تبلیغاتی برای تصویرسازی های غیر واقعی از سازمان متبوع تبدیل می شود که مردم و افکار عمومی  در جریان فعالیت ها و اقداماتش هیچگونه جایگاهی ندارند.

در چنین حالتی نه تنها رضایت  و متقاعد سازی مشتریان و ارباب رجوع و رسیدن به تفاهم با مردم مورد توجه روابط عمومی قرار نمی گیرد، بلکه تنها آن چه مهم به نظر می رسد جلب رضایت مدیر متبوع و تلاش برای حفظ موقعیت سازمانی است. اگر مدیر موافقت داشت یا فرمان داد، اقدام و فعالیتی در زمینه پاسخ به افکار عمومی صورت می گیرد و در غیر این صورت روابط عمومی واکنشی نسبت به رویدادهای پیرامونی و وظایف اساسی خویش نخواهد داشت !

بوق های مدیر یا گوش های مردم؟در این حالت اولویت نخست جلب رضایت مدیر است نه جلب رضایت مردم ، مهم نیست افکار عمومی و مردم  چه ابهام ها، مسایل و یا مشکلاتی داشته باشند ، چرا که گیرنده های روابط عمومی با دهان مدیر تنطیم شده و اگر تتمه هنری در روابط عمومی باقی مانده باشد،  فرستنده های آنان صرفا پیام هایی را بدون توجه به مخاطبان و نیازهایشان مطرح می کنند و بلندگوهای متعددی آن را  بازتاب می دهند.
مردم مداری ،پیگیری اولویت ها و رفع مسایل و مشکلات مردم جای خود را به مدیرمداری و پیگیری دغدغه های مدیر و تلاش برای حفظ و کسب موقعیت های سازمانی می دهد.
نگاهی عمیق به رویدادهای حوزه اطلاع رسانی و روابط عمومی و برخی رویدادهای اجتماعی،  این واقعیت تاسف بار را برملا می سازد.

رویدادهایی که این روزها در برخی سطوح استان یزد شاهد آن هستیم اولویت داشتن مدیرمداری بر مردم مداری به وضوح قابل مشاهده است ،  به رغم حضور کارشناسان و مدیران متخصص و متعهد و آشنا به وظایف و حرفه روابط عمومی در دستگاه های خدمتگزار و فعالیت روابط عمومی هایی که از افتخارات استان و کشور محسوب می شوند،  برخی روابط عمومی ها که باید خود جریان مردم مداری را در سازمان ها هدایت و سازمان دهی کنند، در برابر طرح مکرر ابهام ها، پرسش ها، مسائل و مشکلات مردم کمترین واکنش را از خود نشان می دهند و در پی متقاعد کردن افکار عمومی برنمی آیند، اما به هنگام طرح نکته ای در خصوص مدیر و یا نحوه مدیریت مدیر سازمان متبوع برآشفته می شوند و برای خاموش کردن اعتراض یا انتقاد مطرح شده ، به انواع روش های اخلاقی و غیر اخلاقی متوسل می شوند. این گونه روابط عمومی ها چشمانی نابینا، گوش هایی ناشنوا  و زبانی دراز دارند که بدون توجه به خواسته ها، ابهام ها، آلام و  نیازهای افکار عمومی ، فقط به بوق های تبلیغاتی مدیر خویش تبدیل می شوند و شان روابط عمومی را تا حد و اندازه یک بوقچی ناشنوا و نابینا  تنزل می بخشد.

دستگاه ها باید پاسخگو شودبه نظر می رسد جامعه روابط عمومی علاوه بر این که باید  دانش ، بینش و مهارت های روابط عمومی را در خدمتگزاران و شاغلان روابط عمومی ارتقا ببخشد، باید با گسترش فرهنگ جرات ورزی و اعتماد به نفس در بین آنان و  ایجاد مکانیزم ارتباطی متقابل و مناسبی با مدیران ، ضرورت ایجاد زمینه های برقراری تعاملی و تنگاتنگ مبتنی بر مردم مداری بین مدیران سازمان ها و مدیران روابط عمومی را گوشزد نموده و در این راستا اهتمام ورزد.
مدیران سازمان ها نیز باید ضمن اینکه خود به پاسخگویی به موقع به افکار عمومی و مردم و رسانه ها اهتمام می ورزند، با اعلام اولویت داشتن خدمتگزاری صادقانه به مردم و رفع کاستی های آن، تمهیدات لازم را برای پاسخگو ساختن اجزای سازمان متبوع خود به ویژه روابط عمومی که سخنگوی سازمان محسوب می شود فراهم آورند.

بی تردید پاسخگو شدن دستگاه ها می تواند اعتماد عمومی به خدمتگزاران را به عنوان بزرگ ترین سرمایه اجتماعی سازمان ها  گسترش دهد و موجب تقویت و حفظ نظام که بنا به فرمایش امام راحل (ره) از اوجب واجبات است گردد.






تاریخ : چهارشنبه 90/12/10 | 8:29 صبح | نویسنده : مهندس سجاد شفیعی | نظرات ()
اکثر علوم کاربردی برای خود قواعد و قوانین معینی دارند که باید استخراج شده و بر کاربرد آنها تأکید شود.
روابط عمومی نیز به عنوان یک علم کاربردی، قواعد و قوانین خاص خود را دارد.
در این مقاله که مشروح آن بعداً منتشر خواهد شد، 20 قانون موثر و تاثیرگذار مورد توجه قرار گرفته است که بی تردید هر از یک از آنها می تواند مبین راهبردها و رویکردهای اساسی در این حرفه باشد.
در زیر 20 قانون طلایی روابط عمومی را ملاحظه می کنید:
1- قانون مخاطب (مخاطب خود را بشناسید)
2- قانون بحران (برای مواجهه با بحران آماده باشید)
3- قانون مراقبت (از رفتار مدیران مراقبت کنید)
4- قانون برنامه (براساس برنامه عمل کنید)
5- قانون حضور (در همه جا حضور یابید)
6 - قانون تماس (با گروه های اجتماعی مرتبط تماس مستقیم برقرار کنید)
7- قانون وفاداری (به مدیریت و مخاطبان سازمان وفادار بمانید)
8- قانون گفتمان (سطوح گفت و گو را همواره گسترش دهید)
9- قانون اخلاق (اخلاق، سرلوحه عمل قرار دهید)
10- قانون تحقیق (آغاز و پایان فعالیت خود راتحقیق استوار کنید)
11- قانون تفاهم (برای ایجاد و توسعه همکاری، به مخاطبان خود به هم فهمی برسید)
12- قانون شکل (فرم و شکل مناسب را فراموش نکنید)
13- قانون محتوا (محتوا را فدای فرم نکنید)
14- قانون شنیدن (آماده شنیدن باشید)
15- قانون تصویر (با ایجاد تصویر مثبت، خط شکن عملیات ارتباطی باشید)
16- قانون خدمت (به همه خدمت کنید)هیچ مخاطبی از خدمات روابط عمومی محروم نمی شود.
17- قانون احسان (به همگان نیکی کنید)
18- قانون شهرت (حضور محروفیت را گسترش دهید)
19- قانون محبوبیت (همواره محبوب تر شوید)
20- قانون خلاقیت (به تازه گردانی فکر کنید و نو شوید)





تاریخ : چهارشنبه 90/12/10 | 8:27 صبح | نویسنده : مهندس سجاد شفیعی | نظرات ()

امپراطور یهودی رسانه‌ها کیست؟ قلمرو بزرگ وی که از آن سوی اقیانوس‌ها تا خاورمیانه را در برگرفته شامل چه چیزهایی است؟ وی چه عملیات‌هایی علیه مخاطبین ایرانی انجام داده است؟ چگونه اولین دستگاه جاسوسی شرکتی که متعلق به وی بود، کشف شد؟

در سال 1917، اسکار کالاوی (Oscar Callaway) نماینده مجلس آمریکا سخنرانی جنجال‌برانگیزی در کنگره انجام داد.
وی فاش ساخت که چرا جی. پی. مورگان (J. P. Morgan) 12 مدیر خبری رده بالا را استخدام می‌کند. از این دوازده نفر خواسته شده بود که تأثیرگذارترین روزنامه آمریکا را مشخص نمایند. آنها باید مشخص می‌ساختند که برای کنترل خط‌مشی روزانه مطبوعاتی آمریکا به چند روزنامه نیاز است. این افراد به این نتیجه رسیدند که تنها با خرید 25 روزنامه بزرگ کشور می‌توان به این هدف دست یافت.

از آن روز تاکنون استیلا بر رسانه‌های جمعی به معنی کنترل افکار عمومی کشور تلقی شده و هر کس که بدین قدرت دست می‌یابد در حقیقت مدیریت اصلی کشور را در دست دارد و امروزه روپرت مردوخ با امپراطوری رسانه بزرگ خود بر قله قدرت رسانه‌ای نشسته است.

شبکه‌های تلویزیونی وی در آمریکا به 280 میلیون نفر و شبکه‌های ماهواره‌ای وی در آسیا به 300 میلیون نفر دسترسی دارند. مجموع مخاطبین رسانه‌های مردوخ در جهان به 7/4 میلیارد نفر می‌رسند یعنی در حدود سه چهارم مردم روی زمین.

روپرت مردوخ، مالک اولین امپراطوری رسانه‌ای جهانی

روپرت مردوخ واقعا کیست؟

وی یقینا فقط یک میلیاردر استرالیایی دست راستی نیست. وی یک یهودی و شهروند اسرائیل است. اما چرا این مسأله مهم است؟

به گفته “گوردون داف” (Gordon Duff) ژورنالیست مستقل، هم‌‌اکنون همه می‌دانند که مردوخ کنترل سیستم سیاسی آمریکا و بریتانیا را به مدت دو دهه در اختیار داشته است. وی این قدرت را داشته که رهبران ملی را انتخاب کند، سیاستگذاری نماید و قوانین دلخواه خود را به تصویب برساند.


مردوخ 81 ساله در کنار سومین همسرش که 40 سال از وی کوچکتر است

روپرت مردوخ یکی از بزرگترین امپراتوری‌های رسانه‌ای دنیا یعنی “نیوزکورپوریشن” (News Corporation) را ریاست می‌کند که در سال 2010 بالغ بر 33 میلیارد دلار از محصولات متنوع رسانه‌ای درآمد کسب کرده بود.

این محصولات شامل فاکس نیوز (Fox News)، فاکس قرن بیستم (Fox 20th Cebtury)، داو جونز (Dov Jonez) (ناشر نشریه وال استریت ژورنال)، هارپر کالینز (Harper Collins)، مای‌اسپیس (MY Space)، نیویورک‌پست و صدها روزنامه و ایستگاه تلویزیونی دیگر می‌شود.



شبکه‌های تلویزیونی وابسته به نیوزکورپوریشن و ساختمان مرکزی این شرکت

از اداره یک روزنامه محلی تا استیلا بر دستگاه رسانه‌ای جهانی

روپرت مردوخ فعالیت رسانه‌های خود را در آدلاید استرالیا آغاز کرد. وی بعدها شرکت‌های رسانه‌ای خود را به بازار رسانه‌ای انگلستان، آمریکا و آسیا گسترش داد.

این میلیاردر استرالیایی‌الاصل در سال 1931 در ملبورن استرالیا به دنیا آمد و به واسطه اینکه پدرش صاحب یک روزنامه محلی در این شهر بود از همان ابتدا وارد این عرصه شد. وی در دهه 1950 برای تحصیل در رشته اقتصاد، سیاست و فلسفه در دانشگاه آکسفورد به انگلیس آمد ولی پس از مرگ پدرش دوباره به استرالیا بازگشت تا مدیریت روزنامه خانوادگی را برعهده بگیرد.

مردوخ در دهه 1960

وی شماره‌ای از روزنامه دیلی‌میرور را در دست دارد.

مشهور است که وی شامه‌ای قوی در تشخیص منابع قدرت و ثروت دارد و به همین دلیل بلافاصله با نزدیکی به مراکز قدرت فعالیت‌های مطبوعاتی و اقتصادی خود را در استرالیا گسترش داد و چند روزنامه محلی و ملی را در آن کشور به تملک خود درآورد.

مردوخ در سال 1969 هنگامی که گروه رسانه‌ای میرور (Mirror) انگلیس تصمیم گرفت از شر روزنامه سان (Sun) خلاص شود، از فرصت استفاده کرد و آن را خرید. سیاست‌هایی که مردوخ در مدیریت محتوای این روزنامه دنبال کرد، باعث شد خوانندگان آن روزبه‌روز بیشتر شوند به‌طوری که در سال‌های اخیر هر روز سه میلیون نسخه از آن در انگلیس به ‌فروش می‌رسد. نشریه “اخبار جهان” که وابسته به روزنامه سان است و در روزهای یکشنبه منتشر می‌شد نیز با سرمایه گذاری مروخ به یک نشریه پرتیراژ و با آگهی‌های بازرگانی فراوان تبدیل شد. تیراژ این نشریه تا زمان توقف انتشار 8?2 میلیون نسخه بود.

روپرت مردوخ در دهه 1980 و در حالی که نسخه‌ای از روزنامه تایمز را در دست دارد

مردوخ در سال 1973 نخستین حضور آشکار رسانه‌‌ای خود را در آمریکا با خرید روزنامه سن‌آنتونیو اکسپرس نیوز (St. Antonio Express News) اعلام کرد. اندکی بعد او نشریه استار (Star) را خرید و در سال 1976 نیز نیویورک پست را به تملک خود درآورد.

اولین یورش جدی مردوخ به عرصه تلویزیون در آمریکا صورت گرفت. وی در سال 1986، شرکت پخش فاکس (Fox Broadcasting Company) را در این کشور تأسیس نمود که به عنوان بلندگوی اردوگاه نئومحافظه‌کاران آمریکا معروف است. وی در دهه 2000، تبدیل به یکی از سرمایه‌گذاران برتر در عرصه تلویزیون ماهواره‌ای، صنعت فیلمسازی و اینترنت شده و وال‌استریت‌ژورنال (Wall Street Journal)، یکی از روزنامه‌های بزرگ آمریکا را خریداری نمود. نشریه تایم مردوخ را سه بار در لیست 100 فرد تأثیرگذار جهان قرار داد. در سال 2011، وی در لیست قدرتمندترین مردان جهان که در نشریه فوربس ارائه می‌شود حائز رتبه 38 شد. وی دارای ثروتی بالغ بر 6/7 میلیارد دلار و صدوهفدهمین فرد ثروتمند جهان است.


مردوخ در کنار الولید بن طلال

شاهزاده سعودی و ثروتمندترین مرد عرب که دومین سهامدار بزرگ نیوزکورپوریشن است.

وی نقشی تعیین کننده در انتخاب مردوخ به عنوان رئیس‌ هیأت مدیره شرکت داشته است.

لیست دارایی‌های مردوخ

کمپانی‌های فیلمسازی: فاکس قرن بیستم – فاکس سرچ‌لایت‌پیکچرز – شبکه خانگی سرگرمی فاکس قرن بیستم – استدیوهای بلواسکایز – فاکس قرن بیستم اسپانیایی – فاکس قرن بیستم جهانی – تلویزیون فاکس قرن بیستم- استدیو فاکس در استرالیا – استدیو فاکس در لس‌آنجلس – استدیوهای تلویزیونی فاکس – شاین گروپ

شرکت‌های تلویزیونی: تلویزیون فاکس قرن بیستم – تلویزیون قرن بیستم – فاکس‌تل – کمپانی پخش فاکس- شبکه‌های جهانی فاکس – شبکه‌های جهانی فاکس ایتالیا – فاکس ورزشی استرالیا – فاکس تله‌کلمبیا – ایستگاه‌های تلویزیونی فاکس – استدیوهای تلویزیونی فاکس – شرکت رسانه‌ای آی‌مدی – تلویزیون لاتویا – مای‌نتوورک‌تی‌وی – استار‌تی‌وی – بریتیش‌اسکای (39 درصد سهام)


تفکیک درآمدهای نیوزکورپوریشن در سال 2010

شبکه‌های کابلی: فاکس‌نیوز – شبکه تجاری فاکس- ورزش مدارس فاکس- شبکه فیلم فاکس – شبکه اخبار فاکس – شبکه فوتبال فاکس – شبکه اسپانیایی‌زبان ورزش فاکس – فاکس‌تل – فیوول‌تی‌وی – فاکس‌نت‌وورکس – شبکه واقع‌نمای‌ فاکس – شبکه نشنال جئوگرافیک (50 درصد سهام) – شبکه اسپید – شبکه ورزش جنوب – تله‌سینه – شبکه بیگ‌تِن (49 درصد سهام)

سهام تلویزیونی: بی‌اسکای‌بی (انگلستان، 39/1 درصد) – اسکای دوچلند (آلمان، 49/9 درصد) – اسکای ایتالیا (ایتالیا، 10 درصد) – تلویزیون شبکه‌ای اسکای (نیوزلند، 43/65 درصد) – فاکس‌تل (استرالیا، 25 درصد) – استار تی‌وی (هندوچین، 100 درصد) – تاتا اسکای (هند، 20 درصد)

سایت‌های اینترنتی: چندین وب‌سایت و رسانه مرتبط با کمپانی فاکس – نیوزدیجیتال مدیا – آتونومی (زیرشاخه سایت انتشارات هارپر کالینز) – مای‌اسپیس

مجلات: آمریکا: مجله اسمارت سورس

استرالیا: آلفا – سبک‌کانتری- گلف‌دایجست – گودتیست – بیگ‌لیگ – بی‌سی‌ام‌ای – دلیشس – دوناهی – فست‌آورز – جی کیو – گاردنینگ – اینساید‌آوت – لایف‌استایل‌پول – لیوتوراک – نوت‌بوک – اوورلند – مادرن‌بوتینگ – مادرن فیشینگ – پرنتس – پیور هلث – سوپر فود آیدیاز – تراک – تراکین لایف – توویلز – توویازاسکوتر – ووگ – ووگ سرگرمی و سفر – ووگ زندگی

روزنامه: بریتانیا و ایرلند (این شاخه زیر نظر “نیواینترنشنال” فعالیت می‌کند): تایمز لندن، سان، اخبار جهن (که اخیرا تعطیل شد)، ساندی‌تایمز، ضمیمه ادبی تایمز


مقایسه مخاطبان رسانه‌های مردوخ و بریتانیا (میلیون نفر)

(نمودار قرمز رنگ متعلق به مردوخ است)

آمریکا: نیویورک‌پست – بروکلین‌پیپر – برانکس تایمز – ریپورتر – بروکلین کوریر – لایف – تایمز لجر – وال‌استرست ژورنال – وال‌استریت ژورنال اروپا – وال‌استریت ژورنال آسیا – بارونز – مارکت‌واچ – بررسی اقتصاد شرق دور – اخبار داو جونز – فکتیوا – شاخص داو جونز

استرالیا: استرلین – کوریرمیل – ساندی میل – کیرنز پست – بولتن تانزویل – دیلی تلگراف – ساندی تلگراف – هرالد سان – ساندی هرالد سان – ویکلی تایمز – ام‌ایکس – ادرود تایرز – مسنجر – مرکوری – نورثن‌تریتوری – تیبل لندز ادورتایرز

فیجی: فیجی‌تایمز – نای لالاکی – شانتی دوت (هر سه ده درصد سهام)

گینه نو: گینه نو پست – کوریر (62/5 درصد)

کتاب: هارپر کالینز – هارپر کالینز هند (40 درصد سهام) – زاندرون (ناشر کتاب مذهبی) – اینسپیریتیو (کتب مذهبی جوانان)

اعلان جنگ امپراطوری مردوخ به ایران

مردوخ اخیرا وارد بازار رسانه‌ای فارسی‌زبان نیز شده است و سعی دارد با راه‌اندازی و پخش برنامه‌های سرگرم‌کننده فارسی توجه بینندگان فارس‌زبان بالاخص ایرانی را معطوف به شبکه‌های خود نماید تا نیات شوم خود در مورد مخاطبین ایرانی نیز به اجراء گذارد. اولین شبکه‌ فارسی مردوخ، فارسی 1 نام دارد که در مرداد 1388 شروع به فعالیت نموده و به دوبله و پخش سریال‌های خارجی عمدتا آمریکایی و کره‌ای پرداخته است.

آرم شبکه فارسی 1 که به پخش سریال‌های دوبله فارسی می‌پردازد

زمزمه، دومین شبکه تلویزیونی سرگرم‌کننده عمومی و رایگان فارسی‌زبان در خاورمیانه است. این شرکت حاصل سرمایه‌گذاری بخش آسیایی نیوزکورپوریشن و گروه رسانه‌ای موبی است. در ماه می 2011، سهم سرمایه‌گذاری هر یک از این شرکت‌ها 50 درصد اعلام شد. زمزمه همانند شبکه خواهر خود فارسی1، 24 ساعت شبانه روز و هفت روز هفته به پخش برنامه‌های سرگرم‌کننده تلویزیونی با دوبله فارسی می‌پردازد. دفتر مرکزی این شبکه تلویزیونی در شهر رسانه‌ای دبی واقع شده است. استراتژیست‌ها و تحلیلگران در مورد محتوای برنامه‌های این شبکه‌ها هشدارد داده و آنها را در راستای افزایش تأثیرگذاری بر نوع اندیشه و هویت مخاطبین ایرانی بالاخص نسل جوان کشور معرفی می‌کنند. در کل می‌توان اهداف این شبکه‌ها و سریال‌ها را به صورت خلاصه اینچنین عنوان نمود: ترویج سبک زندگی غربی با ظاهری شرق پسند، القای پیام های لیبرال فمینیستی، تبلیغ روابط نامشروع و غیراخلاقی و قبح زدایی از گرایشات هم جنس‌بازی و ترویج آن.


آرم شبکه فارسی زمزمه، دومین شبکه مردوخ برای فارسی‌زبان‌ها

در آبان ماه سال جاری، شبکه نشنال جئوگرافی آمریکا نسخه فارسی زبان شبکه خود را راه‌اندازی نمود که به ادعای مدیران این شبکه قرار است 15 میلیون بیننده در سراسر خاورمیانه به آن دسترسی داشته باشند. هرچند هنوز این شرکت مستقر در آمریکا مقر پخش برنامه‌های فارسی‌زبان خود را مشخص نکرده است اما به نظر می‌رسد که این برنامه‌ها از شهر ابوظبی امارات متحده پخش می‌شود. این شبکه فارسی‌زبان همانند نسخه انگلیسی خود به پخش برنامه‌هایی در مورد طبیعت، علم، فرهنگ، تاریخ و باستان‌شناسی می‌پردازد.

لازم به ذکر است که شبکه نشنال جئوگرافی در سال 2001 پخش برنامه‌های خود را آغاز نمود. نیمی از سهام این شبکه در انحصار شرکت نیوز کورپریشن است.


شبکه فارسی نشنال جئوگرافی به پخش برنامه‌های مستند و سرگرم‌کننده به زبان فارسی می‌پردازد

مردوخ طرفدار جنگ‌طلبان واشنگتن

بلافاصله پس از آغاز جنگ عراق، روزنامه نیویورک‌تایمز نوشت: “جنگ باعث شد قدرت مردوخ 72 ساله به طرز چشمگیری افزایش یافته است… در ماه‌های اخیر تمام رسانه‌های انگلیسی‌زبان تحت کنترل وی به ترویج و انتشار عقاید جنگ‌طلبانه وی پرداخته‌اند، و بین ترتیب نظرات وی در جهان انگلیسی‌زبان در صدر دیدگاه‌های مرتبط با جنگ تحت هدایت آمریکا در عراق قرار گرفته است.” قابل ذکر است که شبکه تلویزیونی خبری فاکس‌نیوز به علت خط‌مشی جنگ‌طلبانه‌ای که دارد در عرصه رسانه‌ای از شهرت خاصی برخوردار بوده و به عنوان بلندگوری نئومحافظه‌کارها شناخته می‌شود. مردوخ در سال 2003 پس از حمله آمریکا به عراق گفته بود: “ما نمی‌توانیم هم‌کانون عقب بنشینیم – من فکر می‌کنم که بوش رفتاری کاملا اخلاقی و کاملا درستی دارد.” وی قبل از آغاز جنگ در مصاحبه‌ای با روزنامه نیویورک چنین گفته بود: ” در تاریخ از بوش به عنوان یک رئیس‌جمهوری بزرگ یاد خواهد شد و یا اینکه وی سقوط کرده و خواهد سوخت. من خوشبین هستم که وی به وضعیت اول دست خواهد یافت. وی شخصیت بسیار والا و تواضعی عمیق دارد.”

جرج گالوی (George Galloway) نماینده ضد جنگ و ضد صهیونیست مجلس انگلستان در سخنرانی خود قبل از حمله به عراق با انتقاد از حمایت رسانه‌های تحت امر مردوخ از جنگ و حمله آنها به مخالفین جنگ، گفت: “بهتر است مردوخ از میهن‌پرستی حرفی نزند، فردی که در پانزده سال گذشته سه میهن داشته است.” – اشاره به تابعیت آمریکایی، استرالیایی و اسرائیلی وی.

تد ترنر (Ted Turner)، بنیانگذار “شبکه اخبار کابلی” (CNN) و مدیر سابق این شبکه اعلام داشت که مردوخ با استفاده از خروجی‌های رسانه‌ای شرکت نیوز کورپوریشن به مانند فاکس‌تی‌وی از حمله به عراق حمایت نمود. وی با اعلام اینکه این جنگ به نفع روزنامه‌ها و شبکه‌های مردوخ است گفت: “من این جنگ را جنگ مردوخ می‌خوانم.” این در حالی است که جانبداری‌های شبکه فاکس‌نیوز حتی صدای گرگ دایک (Greg Dyke) مدیر کل وقت شبکه بی‌بی‌سی را نیز درآورد. وی گفت: “ما هنوز هم زمانی که شدت جانبداری‌های سیاسی شبکه فاکس‌نیوز ا می‌بینیم دچار تعجب می‌شویم.”

تد ترنر بنیانگذار سی‌ان‌ان
گرگ دایکفمدیر سابق شبکه خبری بی‌بی‌سی

خواب‌های نفتی مردوخ برای عراق

مردوخ خود به مهمترین دلیلی حمایتش از حمله به عراق اذعان نموده است: نفت. در حالی که سیاستمداران آمریکایی اهمیت نفت را در جنگ تکذیب می‌کنند، مردوخ تا بدین حد احتیاط پیشه نکرد. وی معتقد بود که سرنگون ساختن رهبر عراق باعث کاهش قیمت نفت خواهد شد. مردوخ قبل از آغاز جنگ گفته بود، “مهمترین چیزی که ان جنگ عای جهان خواهد کرد اقتصاد است… نفت بشکه‌ای 20 دلار.” وی بعدها لاف‌زنی‌های خود را ادامه داده و افزود: “اگر عراق پشت سر ما قرار گیرد، همه دنیا از نفت ارزان بهره خواهد برد و این خود بزرگترین انگیزه است.” (گاردین، 2002/17/03)

مردی که سیاست و اقتصاد را در هم آمیخت

جیمز فالوز (James Fallows) از ماهنامه آتلانتیک (Atlantic Monthly) معتقد است که بخش اعظمی از فعالیت‌های مردوخ “در جهت استفاده از نفوذ سیاسی برای دستیابی به اهداف مالی انجام می‌گیرند.” به بیان دیگر وی از رسانه‌های خود برای پشبرد برنامه‌ای سیاسی استفاده می‌کند که برای وی سودآور خواهد بود. برای مثال در انتخابات سال 2001 وی از مشی محافظه‌کارانه خود عدول کرده و از تونی بلیر حمایت نمود. تمام روزنامه‌های وابسته به نیوزکورپورین در انگلستان نیز که در حدود 35 درصد روزنامه‌های انگلستان را تشکیل می‌دهند از همین سیاست پیروی نمودند. بلیر از قانونی حمایت می‌کرد که بر اساس آن: “محدودیت‌های افراد خارجی برای مالکیت رسانه‌ها کاهش یافته و ناشرین روزنامه‌های بزرگ می‌توانستند یک ایستگاه تلویزیونی نیز تدارک ببینند.” منتقدین بلیر از این قانون به عنوان “بند مردوخ” یاد می‌کردند زیرا بیش از هر چیز در راستای منافع نیوزکورپوریشن قرار داشت. این غول رسانه‌ای با مارگارت تاچر، جرج بوش و حتی جیمی کارتر نیز همکاری اقتصادی داشت.

سیستم جاسوسی شخصی

رسوایی شنود گسترده تلفنی توسط نشریه “اخبار جهان” (News of the World) متعلق به شرکت نیوز کورپوریشن موجی از خشم و نفرت را در میان اکثر مردم انگلیس ایجاد کرده و این کشور را با بحرانی جدی مواجه نمود.

بر اساس افشاگری‌های صورت گرفته، نشریه “اخبار جهان” طی یک دهه گذشته اقدام به جاسوسی و شنود غیرقانونی تلفن‌ها، صندوق های صوتی و ایمیل های هزاران نفر از شهروندان انگلیسی و از جمله شخصیت‌های مشهور این کشور کرده است.

موضوع جاسوسی خبرنگاران و دیگر عوامل این نشریه از تلفن های افراد مشهور برای نخستین بار در سال 2006 میلادی و پس از افشای استراق سمع تلفن‌های برخی از اعضای خانواده سلطنتی انگلیس علنی شد که پس از تشکیل دادگاه یکی از خبرنگاران این نشریه و همچنین یک کارگاه خصوصی در سال 2007 به زندان محکوم شدند. پرونده جاسوسی که در ابتدا تصور می‌شد فقط علیه افراد مشهور انجام شده با افشاگری‌های بعدی وارد مرحله تازه‌ای شد و به یک بحران ملی و رسوایی بزرگ در انگلیس تبدیل گردید.


تصویر روی جلد آخرین شماره نشریه اخبار جهان

افشاگری‌های اخیر نشان داد که علاوه بر افراد مشهور تعداد زیادی از مردم عادی و بویژه قربانیان حوادث جنایی و تروریستی و بستگان نزدیک آنان هدف جاسوسی و استراق سمع کارکنان “اخبار جهان” قرار داشته‌اند.

همچنین تلفن‌ها، صندوق‌های صوتی و ایمیل‌های تعدادی از اعضای خانواده نظامیان کشته شده در عراق و افغانستان نیز توسط عوامل این نشریه هک شده بود. مردوخ که به صورت شخصی برای حل و فصل این موضوع وارد شده بود، در جلسه‌ای در مجلس عوام انگلستان هر گونه دست داشتن در این اقدامات را رد نمود. نکته جالب تعطیلی این نشریه از جانب مردوخ بود که بدین ترتیب یکی از قدیمی‌ترین نشریات انگلستان با بیش از 150 سال سابقه و 7/5 میلیون خواننده به کار خود پایان داد.

منبع: مشرق






تاریخ : جمعه 90/11/21 | 1:15 عصر | نویسنده : مهندس سجاد شفیعی | نظرات ()

حسین ملازینلی
کارشناس ارشد کیفیت شرکت سایپا
hmzeinali@saipacorp.com

برای حفظ و ارتقاء موقعیت سازمان میبایستی فرهنگ خلاقیت را در آن رشد دهیم و محیط سازمان را به مدرسه ای برای رشد خلاقیت و نوآوری تبدیل کنیم، کارمندان باید به این نکته مهم پی ببرند که زمان به سرعت از دست می رود و باید هرچه سریعتر در جهت رشد خود تلاش نمایند تا علاوه بر افزایش قابلیت های فردی، به عنصری تبدیل شوند که باعث تحول و نوآوری در سازمان شوند.
یکی از پایه های اساسی موفقیت در هر سازمان، منابع انسانی با ویژگیهای خاص میباشد که یکی از این ویژگیها خلاقیت کارمندان میباشد، قلب تپنده برای توسعه یک سازمان کارکنان خلاق آن است اگر این قلب تپنده نتواند خون حیاتبخش توسعه را در درون سازمان به حرکت درآورد، با گذر زمان سازمان به یک موجود ضعیف و ناتوان تبدیل می شود که خود برای ادامه حیات نیازمند کمک از بیرون سازمان خواهد بود و در این شرایط باید به عمر سازمان خاتمه داد، کارکنان سازمان های غیر خلاق به مرور به افرادی تبدیل می شوند که تنها علاقمند به انجام کارهای تکراری هستند و همین امر باعث عقب ماندن آنها از دیگر سازمان ها می شود.
حال این سوال مطرح می شود به راستی چند درصد از کارکنان در سازمان های ما از خلاقیت لازم برای انجام کار برخوردارند و از طرف دیگر سازمان ما تا چه حد شرایط را برای خلاقیت و نوآوری کارکنان مهیا کرده است؟

تعریف خلاقیت از دیدگاه سازمانی
خلاقیت یعنی ارائه فکر و طرح نوین برای بهبود ارتقای کمیت یا کیفیت فعالیتهای سازمان.
یک سازمان پویا باید بتواند خلاقیت و نوآوری را در فرهنگ خود نهادینه کند بدیهی است که در چنین سازمانی افراد خلاق شکوفاتر میشوند چرا که یکی از ویژگی های انسان تمایل به یادگیری مستمر آن هم با شیوه خودآموزی است و اگر افراد بطور مستمر نتوانند بر دانسته ها و مهارت های خویش بیافزایند از صحنه شغلی حذف خواهند شد به همین خاطر کارمندانی که فاقد مهارت ها و قابلیت های مناسب هستند آرام آرام یک اضطراب درونی وجود آنان را فرا می گیرد در این مرحله آنان دو راه پیش رو خواهند داشت:
1- با کسب علم و دانش و افزایش مهارت و سخت کوشی ، خود را برای شرایط روز مهیا کنند
2- برای حفظ موقعیت خویش به مدیران سازمان نزدیک شوند، اصولا نزدیک شدن به یک مدیر توانمند و بادرایت از طریق چابلوسی و ریاکاری امکان پذیر نیست زیرا مدیران توانمند تمایلی به پذیرش افراد ناتوان ندارند زیرا در گذر زمان باعث تزلزل پایه های قدرت آنان خواهد شد و برعکس تنها در سازمانی می توان از طریق چابلوسی و ریاکاری به مدیران سازمان نزدیک شد که مدیران آن سازمان افرادی ضعیف و ناتوان هستند، در این شرایط کارمندان از طریق چابلوسی، تملق، ریاکاری و زد و بند خود را به مدیر مربوطه نزدیک می کنند که البته چنین سازمان متزلزلی نیازی به خلاقیت نخواهد داشت.

ویژگیهای سازمان خلاق
برای اینکه کارکنانی خلاق داشته باشیم میبایستی ابتدا سازمان با ویژگی های خاص محیط را آماده کرده باشد تا خلاقیت در آن شکل گیرد از جمله ویژگی‌های سازمان خلاق میتوان به موارد ذیل اشاره نمود؛
وجود رقابت سالم، دسترسی به مدیران، احترام به افراد، گردش شغلی،کار گروهی، امنیت شغلی، استقبال مدیران از تغییر، ایجاد فضای محرک و مستعد، ایجاد آمادگی مستمردر استقبال از اندیشه‌های بدیع و نوین.

ویژگیهای کارکنان خلاق
در سازمانی که آماده پذیرش ایده های نوین میباشد کارکنان نیز میبایستی دارای ویژگیهایی باشد که به اختصار به آن اشاره میشود؛ استقلال در عقاید و اندیشه ها، ریسک پذیر، کنجکاو و علاقه به کارهای پیچیده، تحمل ابهام، انعطاف پذیری، شوخ طبع، اعتماد به نفس بالا، ابتکار و تخیل قوی و حساسیت، زیبایی دوستی، تردید، سلامت روانی و ادراکی، توانایی ایجاد تعداد زیادی ایده بطور سریع، دلگرمی و امید به آینده، علاقه به سادگی و بی تکلفی در نوع لباس و جنبه های گوناگون زندگی، روحیه انتقادی، آرامش و آسودگی خیال، توانایی برقراری ارتباط عمیق و صمیمانه، شهامت، قدرت، جلب حس اعتماد و اطمینان دیگران، مسئولیت پذیری و توانایی سازمان دادن به فعالیتهای گوناگون.

از بین بردن موانع خلاقیت
از طرف دیگر باید موانع را به حداقل رساند تا خلاقیت شکوفا شود این موانع عبارتند از؛ تاثیرات عوامل اقتصادی، سیاست‌های دولت، دسترسی به اطلاعات، فقدان ارتباطات، انزوا و گوشه‌گیری مدیریت ارشد، ساختارهای نامناسب سازمان، افق زمانی کوتاه‌مدت مدیران، فقدان سیستم پیشنهادات موثر و سریع، فقدان لوازم و ابزار لازم، فقدان سیستم تشویق و پاداش هدفمند و منعطف، ناسازگاری، استرس و نارضایتی کارکنان، دلگرمی زیاد از حد مدیر، فشار به اخذ نتیجه سریع، خیال‌پردازی به معنی وقت تلف کردن، ترجیح دادن سنت‌ها به تغییر و تحولات.

آفت های بزرگ خلاقیت در سازمان
رشد ایده های نو در یک سازمان زمانی میسر است که محیط آکنده از صداقت و درستی و تمایل به کارگروهی و تلاش در جهت رشد یکدیگر باشد و اصولا یک محیط سازمانی فاقد اخلاق آفت خلاقیت و نوآوری است و امروز اخلاق به عنوان یک سرمایه گرانقدر و باارزش محسوب می شود که اگر هر سازمانی دارای آن باشد، بالاترین سرمایه غیرمادی را داراست به گونه ای که این سرمایه قادر است در شرایط پرخطر یک سازمان را بیمه کند.
اولین ضربات هولناک به درخت خلاقیت سازمان زمانی رخ می دهد که افراد با بی علاقه گی به سازمان ها راه می یابند و مهم ترین دلایل چنین حضوری ممکن است موارد زیر باشد:
- رابطه گرایی و عدم انتخاب افراد در پست های شغلی بر اساس علاقه و کفایت
- بی هدفی در زندگی و حضور بی هدف در محیط های شغلی
- انتخاب پول به عنوان هدف اصلی درانتخاب شغل
حضور افراد بی علاقه در یک سازمان شرایطی را پدید می آورد که افراد در هر لحظه به دنبال بهانه جویی برای فرار از کار هستند و تنها با انگیزش های بیرونی نظیر پول و مقام به طور موقت تلاش و کوشش می کنند و هر گاه این انگیزش بیرونی کم رنگ می شود آنان نیز دست از فعالیت بر می دارند و یا در انجام آن کوتاهی می کنند.
هنگامی که کارمند از خلاقیت دور می ماند به کارمندی بهانه جو تبدیل می شود و چنین کارمندی هر لحظه در تلاش برای کسب اطلاعات است، اما نه اطلاعات برای رشد و تعالی خود ، بلکه به دنبال اطلاعاتی است که به کمک آن بتواند از زیر بار مسوولیت های خود فرار کند .اطلاعاتی نظیر: ضعف ها، بی کفایتی ها، دسیسه ها و بسیاری موارد دیگر.

اقدامات پیشگیرانه سازمان جهت افزایش خلاقیت
- خلاقیت به معنای انجام کار جدید است برخی کارها ممکن است به نتیجه نرسند اگر افراد از جایگاه سازمانی خود ترس داشته باشند به افرادی خلاق مبدل نخواهند شد.
- خلاقیت را به عنوان جزیی از سیستم ارزیابی عملکرد برای هر شخص مطرح کنید.
- فرایند و سیستم خلاقیت را مستندسازی کنید.
- به کارکنان خود آزادی عمل کافی بدهید تا آنها قادر باشند ایده‌ها و فرصت‌های جدید را مطرح کرده و با عوامل درون و برون ‌سازمانی همکاری کنند.
- به تمامی کارکنان در زمینه شغلی خود در سازمان فرصت ارائه راهکارهای جدید و نو را بدهید.
- اهمیت تنوع در سبک‌های تفکر، تجربیات، دیدگاه‌ها و تخصص‌ها را به افراد آموزش دهید و انتظار تنوع و تفاوت را در تمامی فعالیت‌های نوآورانه داشته باشید.
- معیارهای مطلوب، بر ایده‌آل‌ها استوارند. با این وجود، معیارهای محدودتر نیز می‌توانند ما را به حالت ایده‌آل نزدیک‌تر سازند آنها به نوبه خود بر اساس تجارب، مفروضات و چارچوب‌های ذهنی قبلی ما، متصل می‌شوند.
- تیم‌های نوآوری از تیم‌های پروژه‌های معمول، متفاوتند. آنها نیازمند ابزار و چارچوب‌های فکری متفاوتی هستند. کارکنان را به اندازه کافی در این زمینه‌ها آ‌موزش داده و هدایت کنید تا هنگام کار در تیم‌های نوآوری موفق باشند.
- سیستم مدیریت ایده‌های خلاق را در سازمان ایجاد کنید تا افراد تشویق شوند فرصت‌ها و قابلیت‌های جدید را ارائه دهند.


نتیجه گیری
توسعه و پیشرفت و تعالی یک سازمان مستلزم خلاقیت و نوآوری است آگاهی از متون و تکنیک های آن ضرورتی اجتناب ناپذیر برای مدیران و کارکنان و پژوهشگران علاقه مند میباشد.
افزایش خلاقیت در سازمانها میتواند به ارتقای کمیت وکیفیت خدمات، کاهش هزینه ها، جلوگیری از اتلاف منابع، کاهش بوروکراسی و افزایش کارآیی و بهره وری و ایجاد انگیزه و رضایت شغلی درکارکنان منجر گردد.
خلاقیت و تولید افکار و اندیشه‌های جدید، توسط مدیران و کارکنان سازمانی دارای اهمیتی ویژه است امروزه سازمان‌هایی موفق هستند و می‌توانند در دنیای پررقابت ادامه حیات بدهند که به صورت مستمر افکار و اندیشه‌های جدید را در سازمان کاربردی کنند و این امر توسط مدیران و کارکنان خلاق امکان‌پذیر است بنابراین، خلاقیت برای بقای هر سازمانی لازم است و برای ایجاد و تداوم آن در افراد سازمان می‌بایستی عادت به تفکر را در مدیران و کارکنان ایجاد کرد زیرا خلاقیت با تفکر به وجود می‌آید و ارزش تفکر به قدری زیاد است که در تعالیم اسلامی، ارزش یک ساعت تفکر بر60 سال عبادت بدون تفکر ارجحیت داده شده است.
هنگامی که تفکر برای انسان‌های سازمانی به صورت عادت درآید، خلاقیت و تولید افکار و اندیشه‌های جدید در تک‌تک کارکنان، به امری روزمره و همیشگی تبدیل شده و نهادینه خواهد شد. در نهایت، سازمان نیز به سازمانی خلاق تبدیل می‌شود.

منابع
- خلاقیت و نوآوری (فردی، گروهی، سازمانی)، سیدجلیل میرمیران، انتشارات گوهر
- ماهیت خلاقیت و شیوه‌های پرورش آن، افضل‌السادات حسینی، انتشارات آستان قدس رضوی
- خلاقیت و نوآوری (مبانی، اصول، تکنیک‌ها)، خسرو امیرحسینی، انتشارات عارف کامل
- خلاقیت جوهره کارآفرینی، جلیل صمد آقایی، انتشارات مرکز کارآفرینی دانشگاه تهران
- پرورش خلاقیت در سازمان، لوایز، ترجمه بدری نیک‌فطرت، انتشارات کیفیت و مدیریت
- همایش ملی بهره وری منابع انسانی در آموزش و پرورش
- خلاقیت، فراسوی اسطوره نبوغ، رابرت وایزبرگ، ترجمه مهدی والفی، انتشارات تهران روزنه
- ماهیت خلاقیت و شیوه های پرورش آن، افضل السادات حسینی، انتشارات نشر
- تکنیک های خلاقیت فردی و گروهی، جلیل صمدآقایی، انتشارات مرکز آموزش مدیریت دولتی
- خلاقیت، دکتر ئی- پال تورنس، ترجمه دکترحسن قاسم زاده، انتشارات دنیای نو
- حل مسأله خلاق روش هایی در خلاقیت عملی، داگلاس کمبل، ترجمه علیرضا توکلی، انتشارات تهران مدرسه






تاریخ : پنج شنبه 90/11/6 | 11:1 صبح | نویسنده : مهندس سجاد شفیعی | نظرات ()

مهندس فرید بهبودی
معرفی دانشگاه
دانشگاه واترلو برای مدت طولانی به عنوان نوآورترین دانشگاه کانادا شناخته شده است. همانند بسیاری از دانشگاه‌های دیگر این دانشگاه به واسطه تدریس، تحقیق و کمک‌هزینه‌های تحصیلی وارد حوزه آموزش و دانش شده است. مساله‌ای که این دانشگاه را متمایز می‌کند، نحوه انجام دادن اهداف خود و آگاه بودن از نیازهای جامعه است. آنها بزرگترین برنامه آموزشی مشارکتی در شمال آمریکا را دارا هستند و دانش‌آموختگان آنها با دانش، مهارت‌ها و تجارب کاربردی مورد نیاز برای رفع مسائل پیچیده و فشرده امروزی فارغ‌التحصیل می‌شوند.
اما تربیت رهبران آینده تنها بخشی از فعالیت‌های آنهاست؛ دانشگاهی تحقیق محور برای کشف دانش‌های جدید و یافتن راه‌های استفاده از آنها برای استفاده عموم از دیگر مشخصه‌های این دانشگاه است. بیشتر شرکت‌های با تکنولوژی بالا و دانش محور ریشه‌های خود را در این دانشگاه پیدا می‌کنند تا در دانشگاه‌های دیگر کانادا.
رتبه کلی دانشگاه واترلو در بین دانشگاه‌های دنیا در سال 2010، 145 است. در حوزه علوم طبیعی در رتبه 80 و در حوزه مهندسی و IT در رتبه 39 قرار دارد.

دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه واترلو
این دانشکده در رشته‌های مختلف فعالیت می‌کند. دانشکده مهندسی شیمی دارای 160 دانشجوی مقاطع تکمیلی و 34 عضو هیات علمی است. دامنه فعالیت‌های این دانشکده شامل تمامی حوزه‌های اصلی مهندسی شیمی مانند پلیمرها، مهندسی فرآیند ، نانوتکنولوژی و … می‌شود. فعالیت این دانشکده در خصوص پلیمرها در حوزه‌های مهندسی واکنش پلیمرها، فرآیند پلیمرها و رئولوژی آنها است.
در طول سال‌ها این دانشکده شبکه بزرگی با صنعت برقرار کرده است. به عنوان مثال موسسه تحقیقات پلیمر بیشترین تعداد محققان مهندسی واکنش پلیمرها را در یک گروه دارد. این مساله باعث شده است که موسسه شهرت جهانی در بین بسیاری از شرکت‌ها پیدا کند.
آزمایشگاه‌هایی که به تازگی به روز رسانی می‌شوند شامل آزمایشگاه تحلیلی مشترک است و آخرین امکانات آزمایشگاهی را فراهم می‌کند. همچنین امکانات و نرم‌افزارهایی برای کارهای محاسباتی وجود دارد. در این آزمایشگاه‌ها ایمنی بازدیدکننده و دانشجو در درجه اول اهمیت قرار دارد. تمام محققان باید دوره‌های آنلاین ایمنی را بگذرانند. به‌علاوه باید راهنمای ایمنی مهندسی شیمی را بخوانند و گزارشی در خصوص جنبه‌های ایمنی کار خود بنویسند. این گزارش قبل از آغاز به کار در هر آزمایشگاهی به مدیر ایمنی دپارتمان تحویل می‌شود.

زمینه‌های مختلف فعالیت در حوزه پلیمرها در دانشکده شیمی دانشگاه واترلو
پلیمریزاسیون، تکنولوژی جداسازی در پلیمرها، الیاف توخالی و غشاها، آلیاژهای رسانای پلیمری، کاربرد پلیمرها در رسانش دارو، سینتیک پلیمریزاسیون، اصلاح شیمیایی پلیمرها، مدل‌سازی ریاضی و شبیه‌سازی کامپیوتری رآکتورهای پلیمریزاسیون و طراحی این رآکتورها برای پلیمریزاسیون به روش‌های مختلف توده‌ای، محلولی، امولسیونی و تعلیقی، نانوذرات پلیمری، شناسایی پلیمرها، فرآیند پلیمرها و رئولوژی آنها، بهبود شیمیایی پلیمرها با استفاده از اکستروژن واکنشی، کاربردهای زیستی پلیمرها، پدیده‌های سطحی در پلیمرها و بسیاری از زمینه‌های دیگر در حوزه پلیمرها از موضوعات مورد مطالعه در این دانشکده هستند.
همانطور که اشاره شد موسسه‌های مستقلی در این دانشگاه وجود دارند که در حوزه پلیمرها به صورت تخصصی در حال فعالیت هستند. به عنوان مثال گروه مهندسی بین سطحی نانو- بایو یکی از این موسسه‌ها است.

اخذ پذیرش در دانشگاه واترلو
مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش در این دانشگاه شامل ریز نمرات با مرجع قابل تایید و اطلاعات اضافی مورد نیاز است. حداقل نمره تافل مورد نیاز 80 (iBT)، شامل نمره 22 در writing و حداقل نمره 20 در speaking است.
سایر آزمون‌های جایگزین تافل نیز قابل قبول هستند. قبل از تصمیم‌گیری جهت اخذ پذیرش توصیه می‌شود ملزومات دانشکده یا موسسه‌ای که برای پذیرش از آن اقدام می‌شود مطالعه شود.

هزینه‌های تحصیل و زندگی در دانشگاه واترلو
هزینه‌های دانشجویان مقاطع تکمیلی در دانشگاه واترلو در سه گروه اصلی طبقه‌بندی شده‌اند:
- شهریه دانشگاه
- هزینه‌های تحصیل
- هزینه‌های زندگی
جزئیات این سه مورد به تفصیل و با توجه به رشته و دانشکده یا موسسه مربوطه در وب‌سایت اینترنتی دانشگاه ذکر شده است. منبع اصلی برای تامین کمک‌هزینه‌های دانشجویی شامل این موارد است:
- کمک‌هزینه تدریس‌یار تا حداکثر 4432 دلار در هر ترم که بوسیله دپارتمان آکادمیک تامین می‌شود.
- کمک‌هزینه تحقیق تا حداکثر 5500 دلار برای مقاطع کارشناسی ارشد و تا 6300 دلار در ترم برای مقاطع دکتری
- کمک‌هزینه تحصیلی UW حداکثر تا 3000-1000 دلار در ترم که بوسیله دپارتمان آکادمیک تامین می‌شود.
- کمک‌هزینه مقطع تکمیلی ریاست حداکثر تا 10000 دلار در سال
- جوایز دانشجویان بین‌المللی مقاطع تکمیلی
حداقل حمایت مالی برای دانشجویان دکترا که تا تاریخ 1 می 2010 پذیرش اخذ کنند 19650 دلار خواهد بود که برای سه سال اول برنامه دکترا اجرا خواهد شد. در پایگاه اطلاعاتی این دانشگاه فرصت‌های دیگری نیز برای دریافت کمک‌هزینه‌های تحصیلی وجود دارد.

زندگی در دانشگاه
برای یافتن محل مناسب برای اقامت در حین تحصیل امکانات مناسبی فراهم شده است. دسترسی به داده‌ها و شرایط متنوع این امکانات به صورت آنلاین امکان‌پذیر است. شهر واترلو شهری با امنیت بالا و مناسب برای زندگی است. این شهر سه سال در ردیف سه رتبه اول اجتماعات مناسب برای زندگی قرار گرفته است.
در سال 2010 دفتر موفقیت دانشجو در دانشگاه واترلو تاسیس شد. هدف این نهاد کمک به دانشجویان در امور آکادمیک، غیر آکادمیک و سایر زمینه‌های زندگی دانشجویان برای موفقیت آنها در زمینه‌های مختلف است.
این دانشگاه برای دانشجویان بین‌المللی در ایام تعطیلی دانشگاه برنامه‌های ویژه تفریحی و علمی در نظر گرفته است. مسئولین دانشگاه معتقد هستند این داشنجویان بخش مهمی از دانشگاه را تشکیل می‌دهند. بالغ بر 3400 از بیش از 90 کشور دنیا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
دفتر دانشجویان بین‌المللی مسئول رفع نیازهای این دانشجویان است و برنامه‌های ویژه‌ای برای آنها اجرا می‌کند. دوره‌های زبان انگلیسی، برنامه‌های مکالمه انگلیسی و معرفی کلی، جهت‌گیری برای دانشجویان جدید و … از برنامه‌هایی هستند که این مرکز اجرا می‌کند.






تاریخ : پنج شنبه 90/11/6 | 11:1 صبح | نویسنده : مهندس سجاد شفیعی | نظرات ()

مرکز تحقیقات مواد هلم‌هولتز (Helmholtz-Zentrum Geesthacht)
حدود 800 کارمند در مرکز تحقیقات هلم‌هولتز واقع در جنوب برلین در 4 بخش کلی مکانیک مواد، فیزیک مواد، تکنولوژی مواد و مرکز نوآوری منیزیم در حال فعالیت هستند. این مرکز یکی از مطرح‌ترین مراکز علمی فعال در زمینه پلیمرهای زیست‌سازگار است. موسسه تحقیقات پلیمر این مرکز در زمینه‌های مختلفی خدمات علمی و صنعتی ارایه می‌دهد. در مرکز تحقیقات مواد دانشمندان این مجموعه مواد فوق سبک و تکنولوژی‌های جدید فرآیند برای کاربری‌های حمل و نقل‌های زمینی و هوایی، کاشت در پزشکی، داروهای احیاء کننده و ذخیره انرژی و بقا توسعه داده‌اند.
در حال حاضر حدود 50 درصد از کارکنان این موسسه در این زمینه در حال فعالیت هستند. فعالیت عمده این بخش در ساخت آلیاژهای فوق سبک است.
برای ذخیره هیدروژن در کاربردهای ذخیره انرژی غشاءهای پایه پلیمری، فرآیند جداسازی، اصلاح و… مورد بررسی قرار می‌گیرند.
مواد جدید و مواد در مقیاس نانو در این موسسه به وسیله پراکنش اشعه X و نوترون مورد بررسی و آزمون قرار می‌گیرند. ابزار مورد نیاز برای این تحلیل‌ها در مونیخ قرار دارند. همچنین امکانات اشعه بسیار قوی X که به تابش سینکروترون شهرت دارد در مرکز تحقیقات مواد پر انرژی در حلقه دوریس در هامبورگ انجام می‌شود.
این مرکز دارای دو موسسه تحقیقات است: موسسه تحقیقات پلیمر و موسسه تحقیقات مواد.


موسسه تحقیقات پلیمر

موسسه تحقیقات پلیمر
موسسه تحقیقات پلیمر به دو مرکز اصلی تقسیم می‌شود. مرکز غشاءها و مواد ساختاریافته و مرکز مواد زیست‌سازگار. در مرکز غشاءها دانشمندان روی توسعه غشاءها و توسعه کاربردهای زیست‌محیطی و تجدید منابع در فرآیندهای شیمیایی و نانوکامپوزیت‌های مورد استفاده در مواد سبک کار می‌کنند. در مرکز مواد ساختار یافته تمرکز بر تولید مواد زیست‌سازگار در زمینه داروهای احیاکنند است.
در این موسسه تخصصی پلیمر زمینه‌های مختلفی از این علم مورد تشریح می‌شود مانند: شناسایی مکانیکی و ریخت‌شناسی، مواد با ساختار نانو، سنتز پلیمرها، تکنولوژی پلیمرها، نانوشیمی و مهندسی نانو و…
مرکز غشاءها
در مرکز غشاءها بر روی موضوعاتی مانند طراحی و تولید پلیمرهای مورد استفاده در غشاءهای جداسازی و کاربردهای ساختاری در محصولات کم وزن، تحقیقات پایه‌ای در مورد عشاءهای خود آراسته بر اساس کوپلیمرها برای کاربردهای دارویی و تکنولوژی غشاءهای قابل روشن و خاموش شدن و نانوکامپوژیت‌های جدید با خواص مکانیکی بهبود یافته برای کاربردهای مواد سبک و…
این مرکز خود به زیر مجموعه‌های دیگری به صورت دپارتمان‌های جداگانه تقسیم بندی می‌شود که در ارتباط مستقیم با پلیمرها هستند: سنتز پلیمرها، مواد با ساختار نانو، شناسایی مکانیکی و ریخت‌شناسی، تکنولوژی پلیمرها، نانوشیمی و مهندسی نانو

سنتز پلیمرها
هر کدام از این دپارتمان‌ها فعالیت‌های گسترده‌ای در زمینه پلیمرها دارند. به عنوان مثال دپارتمان سنتز پلیمرها بر روی سنتز و شناسایی ویژگی‌های پلیمرها تمرکز دارند. دامنه تحقیقات آنها شامل روابط ساختار و خواص مواد پلیمری با ساختار نانو و توسعه پلیمرهای جدید با حجم آزاد بالا برای ساخت غشاءهای کاتالیتیک می‌شود.

تکنولوژی پلیمرها

در دپارتمان تکنولوژی پلیمرها نتایج تحقیقات موسسه تحقیقات پلیمر به کاربردهای صنعتی توسعه داده می‌شود. هسته اصلی فعالیت این دپارتمان انتقال تکنولوژی تولید غشاءهای جدید صفحه‌ای برای جداسازی فاز مایع و گاز از مقیاس آزمایشگاهی به مقیاس صنعتی است. فعالیت‌های این مجموعه در تعامل کامل با تحقیقات موسسه‌های ملی و بین‌المللی، مصرف‌کننده‌های صنعتی و نهادهای زیست‌محیطی است.
تجهیزات موجود در مرکز غشاءها محیط مناسبی را برای تحقیق به خصوص در مورد پلیمرها فراهم کرده است. این تجهیزات عبارتند از: پلیمریزاسیون آنیونی، کروماتوگرافی، اسپکتروسکوپی، روش‌های حرارتی، ماشین‌های پلیمری، میکروسکوپی، آماده‌سازی غشاء، مدول و استقامت و طرح‌های پایلوت.


مرکز مواد زیست‌سازگار
مرکز مواد زیست‌سازگار
مرکز دیگر موسسه تحقیقات پلیمر مرکز مواد زیست‌سازگار است. تحقیقات در این مرکز بر روی توسعه مواد پلیمری زیست‌سازگار جدید برای کاربردهای پزشکی است. دامنه این فعالیت‌ها شامل انواع مختلف پلاستیک‌های مورد استفاده در داروهای احیا کننده و در زمینه مهندسی بافت تا کاشت‌های فعال، مواد فیلتر جاذب و رسانش داروی هوشمند برای صنعت داروسازی است. این مرکز به تنهایی با 19 گروه تحقیقاتی در ارتباط است و به صورت مشترک فعالیت‌هایی در زمینه‌های مختلف انجام می‌دهد.
تحقیقات در این مرکز به موضوعات زیر طبقه‌بندی می‌شود: پلیمرهای فعال، سطح مشترک، تکنولوژی پلیمرها، مواد زیست‌شبیه‌ساز، زیست‌سازگاری، مهندسی زیست سطحی و فیزیک پلیمرها.
امکانات مرکزی
امکانات عمومی در مرکز هلم‌هولتز شامل کتابخانه، مرکز تکنیکی بعلاوه مهدکودک مرکز است. مرکز مهندسی علوم مواد یک مرکز علمی برای فراهم کردن کلیه امکانات برای تحقیقات در زمینه فتون‌ها و نترون‌ها است. مرکز تکنیکال برای کلیه مسائل مربوط به نرم‌افزار و سخت‌افزار برای طراحی کلیه سیستم‌های آزمایشگاهی و در مقیاس پایلوت راه حل و امکانات فراهم می‌کند.






تاریخ : پنج شنبه 90/11/6 | 10:9 صبح | نویسنده : مهندس سجاد شفیعی | نظرات ()

                                                      به عنوان مهندس به پروردگار جهان سوگند یاد می کنم که:


به انسان، به عنوان یک موجود صاحب خرد و شگفت انگیزترین پدیده آفرینش بیاندیشم، صدیق و واقع بین باشم و به هیچ اقدامی که به انسان و انسانیت آسیب رساند، مبادرت نورزم.

دانش مهندسی و تجربه حرفه ای خود را که میراث مشترک بشری است، مغتنم دانم و کوشش کنم تا آن را به روز نگهدارم و در حد توان خود به گنجینه دانش و تجربه های سودمند بشری بیفزایم.

ایران زادگاه من است که در آن زاده و پرورده شده ام، کوشش خواهم کرد که دین خود را به سرزمینم، مردمانم، نیاکانم، و آیندگان ادا کنم.

در طول زندگی حرفه ای خود تلاش کنم تا نقش موثری در توسعه پایدار کشورم داشته باشم.

در حد توان به دانشگاه که مربی علمی و فنی من است و به کسانی که پس از من در این مکان مقدس پرورش خواهند یافت، خدمت کنم.

سرمایه های هستی، چون ماده، انرژی، محیط زیست و نیروی کار را سرمایه های تمام بشر بدانم، و در حفظ و کاربرد درست و بهسازی آنها کوشش نمایم.

در تمام فعالیتهای مهندسی خود صداقت، دقت، نظم، عدالت، سرعت عمل، حفظ منابع اجتماع و حقوق دیگران را مراعات کنم و سلامت، ایمنی و آینده نسلها را در نظر داشته و به آنان مهربان، دلسوز و متعهد باشم و همواره سود خویش را در منافع عام جستجو کنم، رشوه خواری و سایر رذایل اخلاقی را طرد و برای زحمات خود ارزش مادی ای در حد معقول و متعارف طلب کنم.

در تمام کوشش های مهندسی خود از دانش روز و آخرین یافته های فنی آگاه شوم و آنها را با ابتکار، خلاقیت و نو آوری در طراحی، برنامه ریزی و اجرا بکار بندم.

در تمام کوشش های مهندسی خود استانداردها را مراعات و تنها در حیطه دانش و توانایی خود کار قبول کنم و تنها مدارکی را امضا کنم که به آنها احاطه فنی کامل دارم. در مواردی که منع قانونی و حق مالکیت اختصاصی وجود ندارد، دانش خود را آزادانه و به صورت رایگان منتشر کنم و در اختیار دیگران قرار دهم.

در ادای وظایف حرفه ای محول شده، متعهد، مسئولیت پذیر، مشارکت پذیر و رازدار باشم.

محیطی پر از محبت و صفا و عشق و علاقه به خدمتگذاری بی ریا به مردم و وطنم را بوجود آورم و همکاران خود را بدون توجه به ملیت، نژاد، مذهب، جنسیت، سن و عقیده دوست بدارم و ارزش های انسانی را در خود و در آنان پرورش دهم.

در کوششهای مهندسی خود همیشه فردی متواضع باشم و موفقیتهای به دست آمده را علاوه بر سعی و کوشش خود مرهون تاش همکاران و نظام آفرینش بدانم و از آنان قدردانی و سپاسگذاری کنم.

در تمام کوششهای مهندسی خود جویا و پذیرای نقد و اظهار نظر صادقانه همکاران باشم و از لطمه زدن به حیثیت، شهرت، دارایی یا اشتغال دیگران پرهیز و از اقدامات بد خواهانه برای آنان خوداری کنم.

از کوشش های فرهنگی و فعالیتهای اجتماعی که به منظور توسعه رفاه عمومی انجام می گیرد، استقبال و در آنها شرکت کنم.

همکاران خود را به رعایت اصول اخلاق مهندسی و وجدان حرفه ای تشویق کنم.






تاریخ : یکشنبه 90/10/25 | 6:0 عصر | نویسنده : مهندس سجاد شفیعی | نظرات ()

 

بدون شک هر کاری رمز و راز خاص خود را داراست و وبلاگنویسی هم از این قاعد مستثنی نیست، با رعایت نکاتی کوچک میتوان نتیجه ای بسیار بهتر گرفت .من در این نکاتی از وبلاگنویسی برایتان آورده ام که توجه به آنها بدون شک موجب موفقیت بیشتر وبلاگ شما خواهد بود.
1) به قانون کپی رایت وفادار باشید.(اگر میخواهید صرفا با کپی و پیست کردن مطالب دیگران مطالب خود را اداره کنید بدانید که هیچگاه صاحب یک وبلاگ مفید و موفق نخواهید شد به جای این کار سعی کنید هرگاه مطلبی را کپی بردای میکنید حتما منبع اصلی را با عنوان ماخذ ذکر کنید این کار باعث جلب اعتماد مخاطبان میشود و آنها میدانند که شما از خودتان نیز حرفی برای گفتن دارید . فرض کنید من وبلاگ شما بیایم و ببینم مطلبی که میدانم مال شما نیست را قبلا خوانده ام و شما طوری وانمود کرده اید که انگار مطلب متعلق به شماست یقینا به شما و وبلاگتان اعتماد نخواهم کرد)
2) همه ی نظرات خوانندگان شما قابل احترامند . (ممکن است وبلاگ شما موافقان و مخالفانی داشته باشد . داشتن مخالف اصلا معنای بدی ندارد بلکه به نظر من داشتن مخالف در وبلاگ نویسی بسیار عالیست زیرا این نشان میدهد که شخصی با تمام دقت وبلاگ شما را مطالعه کرده و براساس تفکر میخواهد به شما چیزی ثابت کند زیرا شما او را به فکرکردن واداشته اید . و یا وبلاگ شما در حال پیش رفت است و این موضوع از طرف رقیبان شما قابل تحمل نیست و آنان میخواهند شما را دلسرد کنند و یا اگر کسی بر اساس تفکری سطحی با شما مخالفت کرد که دیگر اصلا جای نگرانی نیست زیرا همیشه همه جور آدمی پیدا میشوند)
3) مطلب اختصاصی خودتان را در وبلاگتان بفرستید . ( مانند نکته ی اول اگر شما مطلبی منحصر به فرد ارایه کنید که صاحب اصلی آن خودتان باشید حتما خوانندگانتان را وادار میکنید که به وبلاگ شما برگردند زیرا آنها میدانند که با ورود به وبلاگ شما با مطالبی روبه رو میشوند که تاکنون آنرا جایی ندیده اند وگرنه خوانندگان همیشه در جستجوی بهترین منابع هستند)
4) مطالب بحث برانگیز شما بهتر است توسط مخالفان وبلاگتان خوانده شود . (اگر برای این موضوع مطلب مینویسید که صرفا تحسین موفقانتان را برانگیزد باید بگویم که دارید وقتتان را تلف میکنید مگر اینکه وبلاگ شما یک وبلاگ برای ارایه ی خدمات یا یک فروشگاه و کسب درآمد باشد ولی از آنجا که بیشتر وبلاگ نویسان به ارایه ی عقاید خود و یا دیگران مپردازند داشتن شنیدن نظرات مخالفان در این وبلاگها بیشتر میتواند به موفقیت وبلاگ کمک کند)
5) از کم بودن تعداد نظرات نگران نباشید . ( تعداد کمی از افرادی که در اینترنت هستند نظرشان را در مورد صفحه هایی که میبینند بیان میکنند پس نباید نگران این موضوع نباشید و اگر تعداد نظرات شما پایین است دلیل آن لزوما خوب نبودن مطالب شما نیست و کاملا طبیعی است و اگر میبینید که بعضی وبلاگها تعداد نظرهایشان بالاست این لزوما بدلیل خوب بودن مطالبشان نیست)
6) به تیتر وبلاگ خود حساس باشید . (شاید به جرات بتوانم بگویم مهمترین و اولین چیزی که برای وبلاگ خود باید به آن توجه کنید عنوان وبلاگتان است زیرا عنوان صفحه در خیلی جاها که ممکن است خودتان هم ندانید به نمایش درآید مثلا عنوان صفحه یکی از اولین چیزهایی است که موتورهای جستجو برای لیست کردن نتایج جستجو از آن استفاده میکنند و یا موقعی که شما وبلاگتان را بروز میکنید عنوان وبلاگتان در صفحه ی اول سرویس وبلاگنویسی شما در قسمت آخرین وبلاگهای بروز شده به نمایش در میآید و میتواند برای شما بازدیدکننده جذب کند و همچنین شما باید با عنوان وبلاگ با دیگران تبادل لینک کنید . حال یک مثال میزنم اکنون که شما به وبلاگ من آمده اید به احتمال زیاد لینک من را با عنوانی که بسیار با آموزش وبلاگنویسی ارتباط دارد دیدید و کلیک کردید حال فرض کنید عنوان وبلاگ من چیز دیگری آموزش وبلاگ نویسی بود نتیجه این میشد که به احتمال زیاد شما به وبلاگ من نمیآمدید و یا کسانی میآمدنند که نیازی به مطالب وبلاگ من نداشتند و بلافاصله وبلاگم را ترک میکردند)
7) دغدغه ی شما افزایش عددی آمار نباشد . (رسیدن به عدد ده هزار یا صد هزار اصلا مهم نیست .نباید هم و غم شما این باشد که مثلا فلان تعداد بازدیدکننده داشته باشید زیرا این مساله برای بسیاری از بازدیدکنندگان اهمیت ندارد و اصولا بیشتر بازدیدکنندگان نمیدانند که آیا این مساله اهمیت دارد یا نه . در ضمن اگر قرار باشد که صرفا عدد آمار بالا رود من همین الان میتوانم کاری کنم که بازدیدکنندگان فکر کنند که من در روز دهها هزار بازدید دارم ولی آیا تقلب کردن برای این کار ضرورتی دارد به نظر شخص بنده اصلا این مساله برای وبلاگ نویس نباید مهم باشد و به جای آن به فکر افزایش کیفیت وبلاگ خود باشید مطمعن باشید آمار شما هم به مرور زمان و آن هم بصورت واقعی افزایش پیدا خواهد کرد)
8) آمارتان را تحلیل کنید . ( گرچه گفتم که افزایش آمار برایتان مهم نباشد ولی این به معنای آن نیست که شمارنده و تحلیل کننده ی سایت در وبلاگ خود قرار ندهید زیرا این شمارنده ها علاوه بر شمارش تعداد بازدیدهای شما اطلاعات مهم دیگری هم ارایه میکنند مثلا در همین وبگذر یا پرشین استت که من هم از آنها استفاده میکنم شما میتوانید با بازدیدکنندگانتان آشنا شوید ، بفهمید از چه کشورها و شهرهایی وارد وبلاگتان میشوند ، بصورت مستقیم میاییند یا با لینک شما در یک سایت مشخص ، از چه سیستم عامل مرورگر یا برنامه ی خاصی برای دیدین وبلاگ شما استفاده میکنند ،بیشتر چه ساعاتی میایند و... و شما میتوانید با تحلیل این مسایل خیلی بهتر وبلاگتان را مدیریت کنید زیرا میتوانید به بسیاری از نیازهای کاربرانتان پی ببرید)
9) کامنت گزاران دایمی وبلاگ خود را بشناسید . (من خودم در این مدتی که وبلاگ نویسی میکنم با بسیاری آشنا و با بسیاری از عزیزان بشدت صمیمی شده ام و آنها را جز بهترین دوستان خود میدانم شما هم به این مساله که چه کسانی همراه همیشگی شما هستند پی ببرید مثلا همیشه کسانی هستند که بصورت مرتب برای شما نظر میگذارند انگار که بخواهند غیر مستقیم بگویند با شما همراهی میکنند، شما برای آنها پیغام اختصاصی بگزارید زیرا آنها که برای شما وقت گذاشته اند لیاقت این را دارند که برایشان وقت بگزارید در ضمن این ها کسانی هستند که همیشه شما را به دیگران توصیه میکنند و برای شما و وبلاگتان ارزش قایلند حتی ممکن است بعضی از آنها دکتر ، استاد دانشگاه ، معلم ، دانشجو و یا دانش آموز باشند که به شاگردان ، دوستها و یا همکلاسی هایشان شما را توصیه میکنند)
10)به سایتی که وبلاگ را از آن میگیرید حساس باشید . (سعی کنید قبل از شروع وبلاگ نویسی و در صورت لزوم همین حالا درباره ی سرویس دهندهای وبلاگ تحقیق کنید و سرویس دهنده ای را برگزینید که برای شما مناسب تر باشد زیرا هرکدام از این سایت ها مزایا و معایبی دارند حتی من توصیه میکنم اگر دانش و هزینه ی کافی دارید از دامنه ی شخصی استفاده کنید ولی اگر چنین نیست این کار لزومی ندارد مثلا بنده که وبلاگهای زیادی در بلاگفا دارم دیگر قصد ندارم بر روی این سرویس دهند وبلاگی ایجاد کنم زیرا بلاگفا روز به روز در حال افزایش محدودیت هاست و دیگر نمیتوان از بسیاری کدها و کلمه ها در این سرویس دهنده استفاده کرد که البته بعضی از این محدودیت ها بجاست ولی بهرحال برای کاربرانی چون من و بسیاری از عزیزان این مساله خوشایند نیست)
11) تبادل لینک کنید . (به وبلاگهای دیگر بروید و به آنهایی که موضوع وبلاگشان به موضوع وبلاگ شما نزدیکتر است پیشنهاد تبادل لینک بدهید در ضمن سعی کنید با آنهایی تبادل لینک کنید که وضیعیت وبلاگشان درحد وبلاگ شما یا بهتر است البته همه دوست دارند که با بهترین وبلاگها تبادل لینک کنند اما اگر وبلاگهای بالاتر از خودتان حاضر به تبادل لینک نیستند با هر وبلاگی که توانستید تبادل لینک کنید)
12) لینک وبلاگتان را ثبت کنید . (در هر سایت و هر جایی که میتوانید وبلاگتان را ثبت کنید مثلا در ثبت وبلاگ سرویس دهنده و یا سایتهای ثبت لینک و سایت های تبادل لینک که من مواردی از این نوع سایت ها را برایتان معرفی کرده ام و در آینده هم بیشتر از این نوع سایت معرفی خواهم کرد)
13) در سایتهای دوست یابی عضو شوید .(در سایت های دوست یابی عضو شوید و در آنها فعالیت داشته باشید در ضمن در پروفایل خود در این سایتها حتما لینک وبلاگ خود را درج کنید)
14) کار با برنامه های مالتی مدیا را یاد بگیرید . (حتما عکسهایی که بر روی آنها آدرس سایت درج شده یا آهنگهایی که در خود یک یک آدرس سایت دارند و یا کلیپ های موبایل که در ابتدا و انتهای خود یک آدرس سایت را نشان میدهند دیده اید این فایل های مالتی مدیا با استفاده از وسایلی مانند بلوتوث موبایل به صورت درختی و به سرعت گسترش میابند و لینک شما را با خود به دور افتاده ترین نقاط که شما حتی فکرش را هم نمیکنید میبرند و براینتان تبلیغ مینمایند البته باز هم تاکید میکنم به قانون کپی رایت وفادار باشید)
15) برای دیگران کامنت بگزارید . ( به وبلاگ دیگران بروید و برایشان کامنت بگزارید اگر شما با مطالعه وبلاگ او برایش کامنتی آگاهانه بگزارید(نه اینکه بدون مطالعه بگویید وبلاگ زیبایی داری) او هم به احتمال زیاد خواهد آمد و وبلاگ شما را مطالعه کرده برایتان نظر میگزارد . پس این یک روش موثر برای جمع آوری نظرات دیگران نیز میباشد در ضمن تا حد امکان از خصوصی کردن نظر خودداری نمایید تا احتمال اینکه غیر از نویسنده کسان دیگری نیز بعد از مطالعه ی نظر شما به وبلاگتان بیایند زیاد شود)
16) رنگ زمینه ی روشن و رنگ نوشته ی تیره را برگزینید . (سعی کنید برای زمینه ی وبلاگتان از رنگ روشن تر(مثلا سفید) و برای رنگ متنهایتان از رنگهای تیره تر استفاده کنید (مثلا مشکی) و این بدلیل آن است که رنگ زمینه ی تیره با رنگ متن سفید بشدت موجب خستگی چشمان میشود(میتوانید خودتان امتحان کنید) و این کاربرانتان را ناراحت خواهد کرد (البته همیشه استثنا وجود دارند مثل وبلاگهایی که در مورد هک هستنید یا وبلاگهایی که موضوعی بسیار غمگین دارند)
17) از بکار بردن فونتهای رنگارنگ تا حد امکان بپرهیزید . (استفاده ی بیش از حد از فونتهای رنگارنگ باعث خواهد شد که وبلاگ شما کودکانه جلوه کند البته اگر وبلاگ شما واقعا برای سنین کمتر از 8 سال ساخته شده وبلاگتان یک استثنا است و میتوانید این نکته را نادیده بگیرید پس اگر چنین نیست به این نکته حساس باشید)
18) در استفاده از جاوا اسکریپت حساس باشید . (به نظر من در بسیاری از مواقع جاوا اسکریپت همانند نمک غذا عمل میکند که مقدار مناسبی از آن میتواند طعم غذا را دگرگون و مطلوب کند ولی شما موظب باشید شورش نکنید زیرا استفاده زیاد از جاوا اسکریپت میتواند اثرات نامطلوبی روی صفحات شما داشته باشد و حتی بعضی از وقتها باعث میشود کدها بدرستی عمل نکنند من در وبلاگنویسان کم تجربه تر بیشتر دیده ام که دوست دارند تمام کدهایی که وجود دارند را به صورت یک جا در صفحه شان استفاده کنند در حالی که این کار اصلا حرفه ای نیست به جای این کار سعی کنید هرچند وقت یک بار کدهای قبلی را بردارید و از کدهای جدید استفاده کنید تا ضمن اینکه صفحه تان با کدهای زیادی بهم نریزد در وبلاگتان هم تنوع داشته باشید)
19) لینکهای خارجی را در پنجره ی جدید و لینکهای داخلی را در خود پنجره باز کنید . (اگر دقت کرده باشید هنگام لینک دادن میتوانید تعیین کنید که لینک در خود پنجره باز شود یا در پنجره ی جدید گرچه این مساله هم به عواملی بستگی دارد و هم میتواند سلیقه ای باشد اما سعی کنید اگر به خارج از وبلاگ خود لینک میدهید مثلا به وبلاگ دوستتان لینک در پنجره ی جدید باز شود و اگر به داخل وبلاگ خود(مثلا از پستی به پست دیگر) لینک میدهید لینک در خود پنجره باز شود)
20) وبلاگتان را سبک کنید . (استفاده زیاد از تصاویر و سایر عناصری که وزن وبلاگ شما را افزایش میدهند نه تنها به سود شما نیست بلکه همیشه به ضرر شماست خصوصا اگر برای کسانی وبلاگ نویسی میکنید که در داخل ایران هستند و باید توجه داشته باشید که بیش از نود درصد ایرانیها از اینترنت دایل آپ مودم استفاده میکنند که به اینترنت ذغالی معروف است و چه بسیار پیش آمده که شخص بنده بدلیل طول کشیدن زیاد بارگزاری صفحه ای از دیدن آن منصرف شده ام)
21) راههای مختلفی برای ارتباط با خودتان قرار دهید .(به کابران این امکان را بدهید که برایتان نظر بگزارند ، شما را در یاهو اد کنند ، اگر در یاهو آنلاینید همان لحظه با شما چت کنند ، برای شما ایمیل بفرستند ، اگر حتی امکان دارد میتوانید شماره ی تماس تلفنی بگزارید(البته این یکی بستگی به موضوع وبلاگ هم دارد مثلا وبلاگهای مشاوره) و در کل هر چه ارتباط آنها با شما مستقیم تر باشد به نفع اعتبار وبلاگ شماست)
22) دیگر وبلاگها را ارزیابی کنید .(به وبلاگهای دیگر که موضوعشان مانند وبلاگ شماست بروید و ببینید آنها چه نقاط قوت و ضعفی دارند و از این نقاط قوت و ضعف درس بگیرید البته منظور من این نیست که از نقاط قوت آنها تقلید کنید ولی این کار به شما ایده های جدید خواهد داد و نیز احتمال اینکه نقاط ضعف خود را نیز پیدا کنید بسیار زیاد خواهد شد)
23) از دامنه ی واقعی برای معرفی خود استفاده کنید . (پیشنهاد میکنم از دامنه ی رایگان مانند coo.ir - sub.ir - dot.tk - dom.ir - 2ir.ir استفاده نکنید گرچه ممکن است شما بتوانید دامنه های بسیار رندی از این سایتها برای خود به ثبت برسانید ولی این دامنه ها برای شما مشکلاتی ایجاد میکنند که چند مورد از آنها عبارتند از کاهش سرعت لود صفحه ، مشکلات هنگام لینک دادن به خارج از وبلاگ ، از دست دادن بسیاری از اطلاعتات مفید شمارنده ی آمار وبلاگ ، اختلال در ایندکس شدن وبلاگ شما در موتورهای جستجو و ...)
24) از جمله های مایوس کننده اجتناب کنید . (چه بسیار در وبلاگها دیده ام که وبلاگ تا فلان مدت دیگر فعالیت نخواهد کرد ، یا من از نوشتن خسته شده ام و جان شما دیگر حسش نیست ، یا اگر نظر ندهید من هم دیگر نمینویسم و بسیاری مطالب دیگر ... این جملات بازدیدکنندگان را دلسرد میکند و آنها را از دنبال کردن وبلاگ شما باز میدارد زیرا آنها به دنبال منابع مطمعن هستند که نویسنده اش با عشق و علاقه آن را به آنان تقدیم کرده و هیچ توقعی از آنان ندارد)
25) سعی کنید وبلاگتان زنده و به روز به نظر برسد . (حتی اگر نمیتوانید زود به زود وبلاگتان را آپدیت کنید این امکان وجود دارد که به کاربران تلقین کنید که وبلاگتان کاملا به روز است مثلا میتوانید از کد ساعت و تاریخ استفاده نمایید ، مناسبتهای مختلف را به بازدیدکنندگان تبریک یا تسلیت بگویید ، از جمله های تغییر کننده و یا تصادفی استفاده نمایید و ...)
26) پیوسته دانش وبلاگی خود را افزایش دهید . (نمیگویم یک طراح وب باشید یا به زبانهای برنامه نویسی تسلط داشته باشید زیرا اصولا فلسفه ی پیدایش وبلاگ این است که کاربران بدون داشتن دانش زیاد بتوانند مطالب خود را اینترنت ارایه کنند ولی سعی کنید اطلاعات عمومی اینترنتی بالایی داشته باشید مثلا از اصطلاحاتی مانند پیج رنک گوگل ، پهنای باند و ترافیک وبسایت یا بمب گوگلی سر در بیاورید انواع فرمت فایلهای رایج در وب را بشناسید ،و فرق زبانهای برنامه نویسی مختلف مانند اچ تی ام ال ، جاوا اسکریپت ، پی اچ پی و ... را در حد اطلاعات عمومی یاد بگیرید و ...) البته من تا حد توانم سعی خواهم کرد این اطلاعات را در این سایت برای شما مهیا کنم
27) گوگل را دریابید . (احتمال بسیار زیادی وجود دارد که شما جز کسانی باشید که از طریق گوگل به این سایت آمده باشید زیرا گوگل حدود هشتاد درصد از بازدید روزانه چند ده هزاری این سایت را تامین میکند اما چگونه میشود که برخی وبلاگها روزانه حتی یک بازدید هم از گوگل دریافت نمیکنند؟ این مساله ای است که در مقاله ای مفصل به آن خواهم پرداخت اما در اینجا به ذکر این نکات بسنده میکنم که تنها ثبت در گوگل کافی نیست بلکه گوگل بعد از شناخت وبلاگ شما به مسایلی برای توجه میکند که باعث خواهد شد شما را در جایگاه بهتری از نتایج یافت شده قرار دهد از جمله قرار داشتن کلمه ی کلیدی جستجو شده در قسمتهایی مانند آدرس وبلاگ ، عنوان صفحه ،تگهای keywords و deion ،متن اصلی ، متن جایگزین عکسها و همچنین تعداد آنها نیز مهم است و شما باید سعی نمایید در وبلاگها دیگر هم با همین کلمات کلیدی به وبلاگ خود لینک دهید هر چه تعداد لینکهایی که در صفحات دیگر به وبلاگ شما داده میشود بیشتر باشد ارزش شما نزد گوگل بیشتر خواهد شد(کلمه ی کلیدی کلمه ای است که کاربران آن را بیشتر جستجو میکنند)


منبع:وبلاگ نویسان

http://www.arakilaw.blogfa.com






تاریخ : دوشنبه 90/9/28 | 7:37 صبح | نویسنده : مهندس سجاد شفیعی | نظرات ()

 

قواعد شکلی:

 

یک کار تحقیقی کامل مشتمل بر دو قسمت است.1-قسمت صفحات مقدماتی2-قسمت صفحات اصلی

صفحات مقدماتی:به ترتیب

صفحه جلد . این صفحه مشتمل بر آرم دانشگاه و عنوان تحقیق و  مشخصات دانشجو و استاد و تاریخ ارائه

صفحه سفید

صفحه بسم الله الرحمن الرحیم

صفحه تقدیم(اختیاری)

صفحه یا صفحات فهرست مطالب

این صفحات شماره صفحه در پایین نمی خورند مگر صفحات فهرست مطالب که با حروف ابجد (الف-ب-ج-..) شماره گذاری می شود.

صفحات اصلی:

این قسمت از چند عنوان تشکیل می شود که به قرار زیر است:

1-مقدمه

2-متن اصلی

3-نتیجه گیری

4-فهرست منابع و مآخذ

1-مقدمه

مقدمه باید مشتمل بر  اجزاء زیر باشد:

-طرح مسأله شامل ورود به بحث و طرح یک سوال  و بیان اهمیت موضوع است.

-شیوه انجام تحقیق:شامل نوع تحقیق است یعنی کتابخانه ای(استفاده از منابع کتاب و مقاله و سایر نوشته ها) است یا میدانی(استفاده از پرسشنامه و امار و مراجعه بهمکان های خاص ) است

-ارائه فرضیه :شامل پاسخ ابتدایی و نظر اولیه نویسنده است که ممکن است با نتیجه تحقیق یکی باشد. همچنین ممکن است بر اساس نتیجه گیری نهایی فرضیه اولیه رد شود.

-سابقه تحقیق: تحقیقات و نوشته های انجام شده در زمینه موضوع را شامل می شود که ذکر چند منبع یا اثر که به موضوع پرداخته است کفایت می کند و چنانچه در ان زمینه کار یا تحقیق نشده باشد ذکر می شود که تحقیقی در این زمینه یافت نشد.

-موانع تحقیق: شامل مشکلاتی از قبیل کمبود منبع و یا عدم همکاری مسوولین و غیره میباشد.

چارچوب و شکل تحقیق :شامل عناوین کلی و فصل بندی کلی مطالب است. در واقع کلیاتی از فهرست مطالب را شامل می شود.

2- متن اصلی

شامل مطالب تحقیق است که باید به فصول یا گفتار های مختلف با تقسیمات فرعی از قبیل بند و یا حروف ابجد به صورت الف. ب.ج.و.. و یا شماره به صورت1.2.3.و.. تقسیم شود. این تقسیم بندی حسب سلیقه های متفاوت، مختلف است.

3-نتیجه گیری

4-فهرست منابع

منابع استفاده شده به صورت مستقیم یا غیر مستقیم اعم از کتاب یا مقاله یا منبع اینترنتی  را شامل می شود.

شیوه و تر تیب درج منابع

کتاب: نام نویسنده، نام خانوادگی نویسنده، عنوان کتاب، نوبت چاپ،محل چاپ،ناشر،سال انتشار

مثال: صادقی، میر محمد، جرایم علیه اموال،چاپ هفتم،تهران،نشر میزان،1386

نکته: چنانچه سال چاپ مشخص نباشد "بی تا" و چنانچه محل انتشار مشخص نباشد "بی جا" به جای آن ها درج شود.

مقاله:نام نویسنده، نام خانوادگی نویسنده، عنوان مقاله، عنوان مجله، شماره مجله، تاریخ انتشار،صفحه مجله

مثال: جلالی فراهانی، امیر حسین،تروریسم سایبری، فصلنامه ی تخصصی فقه و حقوق، شماره ی35

، ص46 

منبع اینتر نتی:آدرس کامل اینتر نتی درج شود.

http://alboali84.blogfa.com/post-10.aspx






تاریخ : دوشنبه 90/9/28 | 7:36 صبح | نویسنده : مهندس سجاد شفیعی | نظرات ()
.: Weblog Themes By BlackSkin :.